Popüler video konferans uygulaması Zoom’da ortaya çıkan güvenlik açıklarına karşın kurum ve işlerlerinin kullanabileceği güvenilir video konferans uygulaması alternatifleri.
Korona virüs salgını ile dijital iletişim araçlarına olan talebin artışı ve paralelinde Zoom büyük bir popülarite yakaladı. Ancak popüler video konfrans uygulamasında ortaya çıkan kritik seviyede güvenlik zaafları Zoom’un devletler ve kurumlar seviyesinde yasaklanmasına sebep oldu. Tayvan ve Kanada’da devlet işlerinin Zoom uygulaması aracılığıyla görüşülmesi yasaklanırken, New York şehri okulları uzaktan eğitim için Zoom kullanımını engelledi ve Google çalışanlarını bu video konferans uygulamasını kullanamayacakları konusunda uyardı.
Zoom’un güvenlik zaaflarına karşılık alternatif video konferans uygulaması arayanlar için güvenilirliği ve işlevselliğiyle öne çıkan 5 video konferans hizmetini sıraladık.
Skype Meet Now
Bire bir ve grup görüşmelerinde uzun yıllardır var olan Skype uygulaması, Zoom’a alternatif olarak getirdiği ve herhangi bir hesap gerektirmesizin konferans kurmanızı sağlayan Meet Now özelliğiyle öne çıkıyor.
Uygulamayı kullandığınız cihaza göre katılımcı sayısı değişebiliyor. Ücretsiz video konferanslar oluşturabildiğiniz ve konferansları kayıt altına alma özelliğine sahip Skype Meet Now web site ve uygulaması üzerinden hizmet veriyor. Meet Now ile arka planı bulanıklaştırabilir (sadece uygulama aracılığıyla) ya da sunumlarınızı paylaşabilirsiniz.
ezTalks Meetings
Zoom’un en güçlü alternatiflerinden birisi ezTalks Meetings çevrimiçi buluşmalar, video konferans röportajları, eğitim, kurumsal video konferans, eğitim ve satış, müşteri hizmetleri ve daha fazlasını göz önünde bulundurularak geliştirilmiş bir uygulama. Web üzerinden 100 katılımcıya kadar ücretsiz konferans kurma imkanı veriyor.
Yüksek çözünürlüklü görüntü ve üst kalite ses yeteneklerine sahip olan uygulama ekran paylaşımı ve dosya paylaşımı özelliklerine de sahip. Video konferansları kaydedip, tekrar oynatabilme özelliği de barındıran ezTalks Meetings’de dilerseniz kendi özel sunucunuzu da oluşturabiliyorsunuz.
Starleaf
Kurumların odaklı video konferans uygulaması Starleaf, salgın sürecinde temel görüşme özelliklerini ücretsiz hale getirerek dijital iletişime katkı sağlamak istediğini açıkladı. Aynı anda 20 katılımcıya destek veren Starleaf, her video konfransta 45 dakikalık ücresiz görüşme hakkı tanıyor.
GoToMeeting
Zoom’a alternatif olarak öne çıkan uygulamalardan bir diğeri GoToMeeting, çeşitli platformlardan erişim sağlayabileceğiniz bulut tabanlı bir video konferans uygulaması. Kurumların ihtiyaçlarına vermek amacıyla geliştirilmiş olan servis aynı anda 100 katılımcıya destek veriyor.
Windows, Mac, iOS ve Android işletim sistemlerini destekleyen uygulama ekran paylaşımı, dosya paylaşımı, çevrimiçi görüşmelerin kaydı mümkün.
Google Hangouts
Google’ın dijital iletişim aracı Hangouts kullanıcılarına video konferans özelliği yanı sıra telefon çağrısı, kısa mesaj ve anlık mesaj gönderme özellikleri de sunuyor. Aynı anda 10 kişiye kadar video konfrans görüşmesi yapabildiğiniz Hangouts servisine oluşturduğunuz konferansın linkini göndererk katılımcıları davet edebilirsiniz. Mobil ve bilgisayar üzerinde kullanılabilir olan Hangouts, her an her yerden iletişimi mümkün kılıyor ve Google ürünlerine olan etkileşimiyle kullanıcısına farklı özellikler sunuyor.
İletişim ihtiyaçlarınızı hızlı, güvenli ve kaliteli biçimde karşılayacak uygulamalarla uzaktan çalışma sürecinizi daha verimli sürdürebilirsiniz.