Gün geçtikçe artan online eğitim talebinden uzak noktalar arasında gerçekleşen iş görüşmelerine, video konferans görüşmeleri, dijital dönüşüm sürecinin önemli araçlarından birine dönüştü. Bu yazımızda küçük işletmeler ve girişimciler için fayda sağlayacak video konferans uygulamalarına değindik.
Daha güçlü bağlantı hızlarına erişmemize paralel olarak iletişim yeni bir anlam kazandı. Bugün evlerimizde eğitim alabiliyor, dünyanın öteki ucundaki bir şirket ile iş görüşmelerinde bulunabiliyoruz. Günümüz iletişiminde önemli bir noktada duran konferans uygulamaları, sundukları hizmetler ve faydalar karşılığında çeşitli fiyatlandırma seçenekleriyle öne çıkıyor. Fakat küçük ve orta ölçekli işletmeler için büyümekte olan işlerine fayda sağlayacak ekonomik çözümler birinci tercih oluyor.
Google Meet
İnternet devi Google’ın ürünü Google Meet kullanımı kolay yapısıyla öne çıkıyor. Kullanıcılarına, dünyanın neresinde olursa olsunlar ekip üyeleriyle ortaklaşa çalışma ve ilişkileri geliştirme imkanı veren Google Meet, üretkenliğe ve işbirliğine katkı sağlayan bir diğer Google hizmeti G Suite’le entegre olabiliyor. Bu sayede görüşmeler Gmail ve Google Takvim aracılığıyla ayarlanabiliyor. Aylık 6 dolardan başlayan ödeme planlarına sahip olan Google Meet yüksek çözünürlüklü olarak 25 kişilik, 50 kişilik ve 100 kişilik video konferans imkânı sağlıyor.
Katılımcılar dilerlerse telefonla arayarak toplantıya dahil olabiliyor ve ekran paylaşımı ile slayt, görsel veya bilgisayardaki diğer bilgiler katılımcılara sunulabiliyor.
AnyMeetings
Intermedia isimli bulut bilişim çözümlerine odaklı firmanın ürünü olan AnyMeetings, 100 kişiye kadar katılımcıyı destekleyen, Lite ve Pro seçenekleriyle öne çıkan bir video konferans hizmeti. Pro sürümüne özel olarak uzaktan kontrol ve konferansları kaydetme özelliğine sahip olan AnyMeetings, aynı anda 12 kişiye kadar yüksek çözünürlüklü video ve yüksek ses kalitesiyle görüşme imkânı da sağlıyor. Konferanstan anlık notlar alabildiğiniz servis hizmeti, sunumlarınızın konferansta görünmesi için de PPT, PDF ve MP4 uzantılı dosyalarınızı yükleme özelliği barındırıyor.
Vast Conference
Listenin en dikkat çekici video konferans uygulaması olan Vast Conference sade arayüzü, tüm tarayıcı ve cihazlardan rahatlıkla erişim sağlayabilmesi ve aylık 12 dolarlık fiyat etiketine sahip olmasıyla öne çıkıyor.
Kullanıcı deneyimine odaklanan Vast Conference, sınırsız sayıda kullanıcının diledikleri web tarayıcısı ve cihazı kullanarak, arada hiçbir yükleme gerektirmeksizin konferansa dahil olmasını mümkün kılıyor. Uygulamaya aylık abone olan kullanıcılar takvim entegrasyonu, detaylı bir analiz aracı ve konferans kayıtlarına erişim imkanına kavuşuyor. Vast Conference yüksek çözünürlüklü video konferansa imkân tanırken, ekran paylaşımını da destekliyor.
Zoom
Sınırlı bütçeye sahip firma ve kurumlar için ücretsiz hizmet de sağlayan Zoom, bu ücretsiz planda 100 katılımcıya kadar sınırsız sayıda konferans imkânı veriyor. Ancak grup görüşmeleri bu ücretsiz versiyonda 40 dakikayla sınırlandırılmış durumda.
Aylık 14,99 dolarlık servis ücretiyle kullanıcılarına 24 saat uzunluğunda konferanslar yapabilme, takvim oluşturma ve Skype entegrasyonu sağlama özellikleri sunan Zoom, 100 üzerinde uygulama arasından dilediklerini video konferans servisiyle entegre etmek isteyen kullanıcılarına API’ye ulaşım hakkı tanıyor.
Whereby
Ücretsiz, Pro ve Kurumsal olmak üzere üç farklı seçenek sunan Whereby, serbest çalışanlar ve küçük işletmeler için harika bir seçeneğe dönüşüyor. Özel arka plan ve logolarla kişisel bir deneyime dönüştürülen Whereby video konferans servisi, web tarayıcı ve mobil uygulamalar aracılığıyla konferansa farklı noktalardan erişim imkanı tanıyor.
Whereby’ın bir diğer avantajı, kullanıcı dostu arayüzü olarak öne çıkıyor. İş yerlerine özel yazılım ve servislerin değerlendirildiği G2 Crowd platformuna göre Whereby her kullanıcının rahatlıkla hakimiyet kurabileceği yapısıyla önemli bir başarıya imza atmış durumda. Pro sürümünde indirme veya giriş yapma gerekmeksizin özel bağlantı ile katılımcıları konferansa davet etme, konferans odalarını markalaştırma ve ekran paylaşma gibi özellikler geliyor.
GotoMeeting
Girişimciler ve küçük işletmelerin bir başka video konferans uygulaması olan GoToMeeting, aylık 14 dolardan başlayan üyelik fiyatlandırmasıyla hızlı, kolay, emniyetli ve kullanımı rahat bir konferans deneyimi vadediyor.
Diğer uygulamalarda olduğu gibi web tarayıcı ya da mobil uygulama aracılığıyla konferansa katılım imkanı sağlayan GoToMeeting, sesli komutla kontrol ve konferansların bulut sistemde kayıt altına alınması özellikleri de sunuyor. GoToMeeting, mobil kullanıcıların dahi ekranlarını konferans sırasında paylaşabilmelerini mümkün kılıyor.
Bahsettiğimiz uygulamalar özellikle küçük çaplı işletmeler ve girişimciler için ölçeklenebilir çözümler sunmalarıyla listemize dahil oldu. Her uygulamanın 1 ila 2 haftalık deneme süreçleri mevcut. Deneme süreçlerinde işinize en çok fayda sağlayan servis hizmetini tercih etme şansını yakalayabilirsiniz.