Yangın, deprem, sel ve benzeri acil durumlar karşısında kurum ve işletmelerin binalardan çıkışları hızlı ve sorunsuz şekilde planlaması gerekiyor. Böyle olağanüstü durumlarda bina içinde kalanların sayısının ve kimler olduğunun görülebilmesini sağlayan Acil Toplanma Yeri Yoklama Çözümü, yetkililerin duruma müdahalesini kolaylaştırıyor.
Binalardan hızlı ve güvenli çıkış yapılması gereken olağanüstü durumlara karşı işletme ve kurumların gerçekleştirdiği tatbikatlar, acil durumlar karşısında kişilerin nasıl bir yol izlemesi gerektiği konusunda deneyim kazandırıyor. Ancak söz konusu gerçek bir acil durum olduğunda binanın tahliye edilmesi süreci tatbikat anındaki gibi sakin ve düzenli biçimde gerçekleşmeyebilir. Bu durumlarda itfaiye, ilk yardım ekipleri veya güvenlik güçlerinin bina içinde kaç kişi kaldığını ve hangi katlarda bulunduklarını bilmesi, müdahalenin hızlı ve doğru biçimde sağlanması için kritik bir önem taşıyor.
Acil Toplanma Yeri Yoklama Çözümü ile İnsan Akışını Doğru Yönetmek
Paniğin yaşandığı acil durumlarda güvenle dışarı çıkabilen ve içeride kalan kişilerin belirlenmesi güvenlik ve olaya müdahale açısından son derece önemli ve zor bir iş. Hızın çok önemli olduğu bu tip durumlarda bina güvenliğinin kaç kişinin dışarıya çıkabildiğini sayması veya hangi katlarda kimlerin kaldığını belirlemesi neredeyse imkânsız hale gelebiliyor. Ancak Acil Toplanma Yeri Yoklama Çözümü gibi gelişmiş ve esnek bir kullanıma sahip olan teknolojiler, acil durumlarda insan akışını doğru biçimde yönetmeyi sağlıyor. Çözüm sayesinde bina içinde kalanların sayısı, kimler olduğu ve en son geçtikleri kapı bilgilerine ulaşmak mümkün hale geliyor.
Olağanüstü durumlarda toplanma noktası olarak belirlenen güvenli alana yerleştirilmiş ya da güvenlik görevlileri tarafından taşınan Geçiş Kontrol Tableti’ne kartlarını okutan çalışan ve ziyaretçiler, bina içinde bulunan kişiler listesinden çıkartılıyor. Böylece binada kaç kişinin, hangi katlarda kaldığını görebilen itfaiye, ilk yardım ekipleri veya güvenlik güçleri acil duruma doğru noktadan hızlı ve etkili biçimde müdahale edebiliyor. Örneğin bir kişi en son kartını okutarak mutfağa girdiyse ya da asansörü kullanarak dördüncü kata çıktıysa sistem bunu tespit ediyor.
Kullanımı pratik, kurulumu kolay ve uygulamada esneklik sağlayan bir çözüm
Çözümün öne çıkan özelliği marka bağımsız olarak uygulanabilmesi. Bu esneklik sayesinde Windows, iOS veya Android işletim sistemine sahip tabletlerde hiçbir teknik sınırlama olmadan rahatlıkla kullanmak mümkün. Sensormatic tarafından geliştirilen geçiş kontrol yazılım platformu Passlogic ile entegre şekilde kart okuyucularla çalışan çözümün tablette görevini yerine getirmesi için sadece internet yeterli oluyor.
Peki kurum ya da işletmenin binası veya tesisi tek bir tabletle kontrol edilemeyecek kadar büyükse? Bu konuda çözüm ölçümlenebilir olmasıyla her ihtiyaca cevap verecek biçimde birden fazla tabletle kullanıma sunulabiliyor ve farklı tabletlerden gelen bilgiler ortak olarak işleniyor.
Kullanım alanında sınır yok!
Olağanüstü durumlarda yaşanabilecek karmaşıklığı azaltan, olaylara daha hızlı müdahale edilebilmesini kolaylaştıran çözüm, farklı ihtiyaçlar doğrultusunda yoklama alınması gereken ancak kablolama sıkıntısı sebebiyle kart okuyucuların montajının mümkün olmadığı herhangi bir yerde kullanılabiliyor. Eğitim tesisleri, şantiye girişleri, açık saha çalışma alanları, servis araçları gibi farklı kullanım alanları da mevcut.
Sensormatic tarafından geliştirilen Passlogic yazılımı da toplanan verileri kullanarak anlamlı raporlar üretiyor. Geleneksel raporlardan farklı olarak, kişiselleştirilmiş rapor imkânı sağlayan yazılım ile kullanıcılar kendi belirledikleri filtreler sayesinde özel raporlar oluşturabiliyor.