Securitas Technology Blog
Ana Sayfa » Haber » Adnan Menderes

Adnan Menderes

Sensormatic ile Havalimanlarında Kesintisiz Güvenlik
Sensormatic, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın güvenlik sistemleri entegrasyonunu tamamladı….

Sensormatic yakın zamanda, önemli havalimanı projelerine, İzmir Adnan Menderes Havalimanı projelerini de ekledi.

adnanmenderes1

Yeni yapılan Adnan Menderes havalimanının iç hatlar projesinde, Sensormatic tarafından havalimanına 2001 yılında kurulan ve 13 yıldır kesintisiz çalışan, geliştirmeye açık elektronik güvenlik sistemleri, yeni IP teknolojiler ile desteklendi. Hâlihazırda kullanılan video izleme, geçiş kontrol ve sesli anons sistemleri, 700’e yakın hareketli ve sabit IP kamera ve enkoderlerle desteklenerek birbirleriyle entegre çalışacak şekilde kurgulandı.  Bu sayede kullanıcılara tüm güvenlik işlevlerini yerine getirebilecek entegre tek bir arayüz sunulmuş oldu. Dış hatların ardından yeni iç hatlar terminali de hizmete giren Adnan Menderes Havalimanı içindeki elektronik güvenlik sistemi entegrasyonunun tamamı ve seslendirme-anons sistemleri Sensormatic tarafından hayata geçirilerek tüm tesisin güvenlik altyapısı daha verimli bir hale geldi.

adnanmenderes2

Toplam 1.300 adet kameranın kullanıldığı  Adnan Menderes Havalimanı’nın Merkezi Video İzleme odasında, dünyanın en dayanıklı monitörlerinden oluşan, net görüntü kalitesine sahip bir video izleme duvarı mevcut.

adnanmenderes4

Havalimanındaki 190 adet kapıyı kontrol eden Geçiş Kontrol sistemi ve Çevre Koruma Sistemi de diğer güvenlik sistemleri ile entegre olarak çalışıyor.

Dünyanın en kaliteli ses ayarlarına sahip seslendirme ve anons sistemleri sayesinde, yapılan anonslar ve yönlendirmeler havalimanının akustiğinden kesinlikle etkilenmiyor ve tüm yolcular tarafından çok net olarak anlaşılıyor.

adnanmenderes5

Sensormatic, sahip olduğu entegrasyon yeteneği ve kullandığı son teknoloji güvenlik çözümleri ile havalimanı güvenliğinde Türkiye’de Pazar lideri konumda yer alıyor.  Türkiye’de aktif durumda olan sivil hava meydanlarının %53 ‘ünün güvenlik çözümlerini sağlıyor.

Türkiye ve bölgede, havacılık sektörü ile birlikte gelişimini sürdüren Sensormatic, kalkan uçak sayısının en fazla olduğu İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, Adana, İzmir Adnan Menderes, Bodrum-Milas ve Bodrum-Dalaman Havalimanları dahil, toplam 34 hava meydanı projesini hayata geçirdi.  Bölgede yer alan, TAV bünyesindeki Kıbrıs Ercan, Libya Sırte ve Makedonya Ohrid ve Üsküp Büyük İskender gibi uluslararası havalimanları da Sensormatic projeleri arasında yer alıyor.

SENSORMATİC ILE HAVALİMANLARINDA KESİNTİSİZ GÜVENLİK…

Havacılık ve havalimanları sektörü tüm dünyada hızla gelişiyor. Özellikle, Uluslararası havalimanlarımızdaki dış hat uçak ve yolcu trafikleriklerindeki artış, beraberinde yüksek güvenlik ihtiyacını da zorunlu hale getiriyor. Sensormatic, havacılık ve havalimanları kapsayan geniş bir segmente çözümler sunuyor.

Havalimanı, teknik blok, kule ve hangar bölümlerinden oluşan hava meydanlarında son teknoloji video izleme, geçiş kontrol ve çevre koruma sistemleri kullanılıyor. Sensormatic  tarafından kurulan sistemleri diğerlerinden ayırt eden önemli özellik; tümü birbiriyle entegre olan sistemlerin arıza durumlarında dahi kesintisiz çalışabilmesi. Sabit ve hareketli kameralar ile hibrit kayıt cihazlarının kullanıldığı ve 24 saat kesintisiz kayıt yapan sistemler, oluşacak herhangi bir arızaya karşı donatılmış RAID 5 üniteleri sayesinde, her koşulda kayıt yapılmasına olanak tanıyor.

Arızalı belleklerin değişimi sırasında bile kayıt yapmaya devam eden bu özel sistemler, kesintisiz bir güvenlik ağı sağlıyor. Sensormatic, aynı kalite ve anlayışla çözüm sağladığı tüm hava meydanlarının çevre güvenlik sistemlerini de dünya standartlarında gerçekleştiriyor.

adnanmenderes7

Kesintisiz hizmet veren havacılık sektöründeki yüksek insan trafiği sebebi ile, yalnızca yolcu değil, çok sayıda personel trafiğinin de yönetilmesini gerektiriyor. Türkiye’de hava meydanlarındaki 100 bin adet personel kartı, Sensormatic’in kurmuş olduğu geçiş kontrol sistemleri tarafından yönetiliyor. Bu kartların sahibi olan her kullanıcının güvenlik ve yetki seviyeleri farklı. Örneğin, bir personele ait olan kart, farklı illerde de kullanılabiliyor ve bu durum entegre sistem üzerinden takip edilebiliyor. Geçiş Kontrol Sistemleri sayesinde, sadece havalimanı personeli değil, hizmet sağlayıcılar, yetkilendirilmiş kişilerden oluşan kullanıcılar ve taşeron firma personelinin de giriş çıkışları kontrol altında tutuluyor.