Securitas Technology Blog
Ana Sayfa » Haber » Acil Durumlarda Çalışan Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Acil Durumlarda Çalışan Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Türkiye, birçok açıdan afet bölgesinde yer alan bir ülke. Buna karşın uzmanlara göre hem bireyler hem de şirketler başta deprem olmak üzere afetlere ve acil durumlara yeterince hazır değil. 

Acil Durumlarda Çalışan Güvenliğini Sağlamanın Yeri ve Önemi

Özellikle acil bir durum karşısında yüzlerce hatta binlerce çalışan istihdam eden kurumların çalışanlarını nasıl ve nerede toplayacakları, tahliye süreci takibini nasıl yaptıkları en önemli sorunlardan biri. Her saniyenin kritik olduğu yangın, deprem ve benzeri acil durumlarda toplanma alanı yoklamasının hızlı ve doğru yapılması hayati değer taşıyor. Elektronik güvenlik teknolojileriyle olağanüstü durumlarda yaşanabilecek karmaşanın önüne nasıl geçilebileceğine ve çalışan güvenliğinin nasıl sağlanacağına dilerseniz yakından bakalım.

Nasıl Çalışıyor?

Elektronik güvenlik teknolojilerinin, afet anlarında karmaşanın önüne geçebilmek için de çözümleri mevcut. Bu çözümlerden Acil Toplanma Yeri Yoklama Çözümü son dönemde öne çıkan teknolojilerden biri. Personel kartının, mobil okuyucu entegre edilmiş tablete okutularak yoklamanın doğru ve hatasız yapılmasını sağlayan çözüm, bina içerisinde kalan personel varsa, bulunduğu yeri gösteriyor. Boşaltılması gereken yerde kalan personel ya da ziyaretçinin lokasyon bilgisine anında ulaşarak, zaman kaybetmeden müdahale edilmesine olanak tanıyor.

Mahsur Kalanları Anında Tespit

Yangın, deprem, sel veya benzeri olağanüstü durumlarda itfaiye, ilk yardım ekipleri ve güvenlik güçlerinin bina içinde kaç kişi kaldığını ve hangi katlarda bulunduklarını görmeleri acil müdahale açısından büyük önem taşıyor. Ancak, bu tip olağanüstü durumlarda binanın hızla boşaltılabilmesi için turnikeler açılıyor ve kimse kartını okutmadan hızla dışarı çıkıyor. Hızın çok önemli olduğu bu tip durumlarda bina güvenliğinin kaç kişinin dışarı çıktığını sayması veya hangi katlarda kimlerin kaldığını belirlemesi neredeyse imkânsız. Acil Toplanma Yeri Yoklama Çözümü acil durumlarda yaşanan bu hızlı insan akışını doğru yönetmeyi sağlıyor.

Geçiş Kontrol Yazılımı ile Entegre Çalışabiliyor

Acil Toplanma Yeri Yoklama Çözümü, geçiş kontrol yazılımıyla entegre olabiliyor ve tüm tabletlerde çalışıyor. Bina dışındaki güvenli alanlara şarj ünitesiyle birlikte yerleştirilen teknoloji, alanın büyüklüğüne göre birden fazla tablette de kullanılabiliyor. Farklı tabletlerden gelen bilgiler ortak olarak işleniyor. İnternetin kesildiği durumlarda ise tabletler arasında kişisel erişim noktası (hotspot) bağlantısı kurularak toplanan veriler birleştirilebiliyor.

Anlamlı Raporlar Üretebiliyor

Yoklama alınması gereken ancak kart okuyucu montajının mümkün olmadığı yerlerde de kullanılabilen bu çözüm aynı zamanda raporlama da yapıyor. Geleneksel raporlardan farklı olarak kullanıcılar kendi belirledikleri filtrelerle özel raporlar oluşturabiliyor, bu raporların istenen zamanlarda otomatik gönderimleri de sağlanıyor.

Sensormatic olarak acil durumlarda çalışan güvenliğini sağlamada elektronik yoklamanın öneminin farkındayız. Dünyayı daha güvenli bir yer haline getirme amacımıza ulaşmamızda Acil Toplanma Yeri Yoklama Çözümü’nün de önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz.