“Ne olur şahit olun” dönemi sona erecek
Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre; trafiğe kayıtlı araç sayısı, 19 milyona yaklaşmış durumda. Daha çok ticari araçların yatırım yaptığı araç güvenlik sistemleri, şahıs araçlarına da kurulmaya başladı. Sigorta Bilgi Merkezi’nin maddi hasarlı kaza verilerine göre ise 2014 yılında, 811 bin trafik kazası meydana geldi. Bugün bireysel ya da kurumsal olsun aracınıza yapacağınız küçük bir yatırımla araç takip sistemi kurabilir ve yaşanacak birçok sorunun önüne geçebilirsiniz. Kazalar, yanlış ya da abartılmış ifadeler, şahit bulunamayan vakalar araç güvenlik sistemlerinin sunduğu güvenilir kayıt ve kesin veri özellikleri sayesinde sorun olmaktan çıkıyor. Sistem, kazaları önlemeden kaza sonrası sorumlunun tespitine kadar birçok fayda sunuyor. Bu sayede yoldan adam çevirip “Ne olur şahit olun” dönemi de sona erecek. Gelin bir araç takip sistemiyle nelere çözüm bulabileceğimize bakalım.
Ağırlıklı olarak lojistik firmalarının kullandığı araç içi kamera sistemleri, artık şirket filoları, ticari araçlar, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım şirketleri, bankalar, okul ve şirket servis araçları için bir vazgeçilmez haline geldi. Hatta şahıs araçlarında bile yaygınlaşmaya başladı. Neden mi? Çünkü sistem, kazaları önlemeden kaza sonrası sorumlunun tespitine kadar birçok fayda sunuyor.
Araç takip sisteminin sağladığı faydalardan örnekler:
Araç güvenlik sistemleri kaza önlemede caydırıcı olduğu gibi sürücünün dikkatini artırıyor, sistem sayesinde sürücünün dikkati ve özeni ölçülebiliyor.
Hatalı durumlarda sigorta şirketleri ve polis için delil niteliği taşıyan kamera kayıtları yalancı şahitliği de ortadan kaldırıyor.
Sisteme bağlı kameralar sayesinde canlı izlemenin mümkün olduğu küçük ve şık tasarımlı araç monitörleri, hırsızlık takibi yapıyor, ihlallerin görüntülenmesini de mümkün kılıyor.
Tüm bu faydaların yanı sıra park sırasında sürücüye yardımcı oluyor.
“Doğru bir sistemle sorunu dert olmadan çözmek elinizde”
Türkiye’nin önde gelen elektronik güvenlik sistemleri entegratörü Sensormatic’in Pazarlama Direktörü Pelin Yelkencioğlu “Araç takip sistemleri olayların kayıt altına alınması ve riskli durumlarda caydırıcı olması ile büyük önem taşıyor. Ayrıca bu sistemin uzaktan izlenmesi olaylara anında hakim olma ve daha hızlı müdahale etme yeteneği sağlıyor.” dedi.
Araç takip ve müdahale hizmeti olarak tanımlanan hizmet ile araçların dijital harita üzerinden canlı izlenmesi, detaylı raporlama yapılması, alan ve güzergâh takibi yapılması, hız ihlali takibi yapılması, mesai dışında ya da tanımlanan sürelerde hareket takibi yapılması mümkün. İzleme merkezindeki operatörler, kaza, acil durumlar ve yetkisiz araç kullanımlarına anında müdahale edilmesini sağlıyor. Uzaktan görev ataması yapılabilen hizmette, depo sıcaklık ve nem ölçümü yapılabiliyor ve hatta yakıt kullanımı bile takip edilebiliyor.
Sensormatic Güvenlik Hizmetleri; 20 yıldır sektör lideri olarak hizmet veren Sensormatic, sektöre ve ihtiyaca özel tasarladığı marka bağımsız çözümlerle öne çıkan bir teknolojik çözüm entegratörüdür. 230 çalışanı ve Türkiye’deki 7 ofisi ile Perakende, Havacılık, Kamu ve Adalet, Bankacılık ve Finans, Ticari ve Endüstriyel, Enerji, Sağlık, Lojistik, Spor, Turizm ve Otelcilik alanlarına güvenlik ve operasyonel verimliliğe doğrudan etki eden teknolojik çözümler sunar. Sensormatic’in sunduğu çözümler; video izleme ve geçiş kontrol çözümleri, biyometrik sistemler, çevre güvenlik sistemleri, yangın algılama ve alarm çözümleri, elektronik kelepçe, elektronik ürün takip çözümleri, kişi sayma sistemleri gibi yenilikçi teknolojilerden oluşur.
*Sensormatic bir Securitas Grup şirketidir.
Konuyla ilgili detaylı bilgi için: http://www.sensormatic.com.tr